Familjen främst ❤️

on

När man slutar jobba midnatt efter stängning av huset, kommer i säng efter en bra stund på grund av att man måste varva ner och så vaknar barnen kl 06.20; då är man inte så kaxig. Morgonen när jag bakade bröd, gjorde morgonpannkakor till barnen och chaffles till mig själv känns väldigt långt borta.

Idag strålar solen igen, men samhället är ungefär nedstängt. Det är tungt att vara på jobbet, när stället är ungefär tomt. Till och med badet. Ni vet, när det är typ en eller två i bassängen. Jag önskar att samhället kommer igång igen. Jag oroar mig endel för konsekvenserna av allt det här. För den framtiden som vi står till mötes.

Och så den där döden. Den pockar alltid. Jag har inte stressat alldeles för Covid-19. Egentligen inte alls. Men den där paniken inför döden finns som alltid. Vetskapen av att det faktiskt inte händer andra människor. Men jag kan ingenting göra. Och jag känner liksom ”att sluta leva är också att dö”. Vi gör vårt och stannar hemma vid symtom, men gå till överdrift känns sisådär onödigt. Friska borde inte behöva vara hemma. Kanske jag får ångra mig.

Nu börjar dagen. Vi ska sysselsätta oss tills kl 17 när jag börjar jobba igen. Jag köpte målarfärger igår. Och vaxduk. Och imorgon kommer nog ett pussel till. Den här ”karantänen” sätter prov på föräldraskapet känner jag. Men relationen till barnen har också stärkts på den korta tiden. Familjen främst.

En kommentar Lägg till

  1. Pappa skriver:

    Du är fantastisk älskade Maja❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s