Att vara den som väljer livet.

on

På många av mina inlägg så väljer jag att skriva in etiketter. Små ord som beskriver vad inlägget handlar om. Jag har märkt att jag på de flesta skriver in ”att välja livet”, ”livsval”, ”välja framtid” och så vidare. Även om inlägget handlar om LCHF, renovering eller nåt annat random.

För det är ju så. Att jag väljer livet, vad jag än gör. Varje morgon när jag vaknar. När jag dricker mitt kaffe. När jag går till jobbet. Eller tar mina barn till lekparken. ”Ett steg till Maja, välj livet.” Ibland är det kanske till och med mer: ”Ja, Maja, du har valt livet, nu är det upp till bevis.”

Det kanske låter konstigt. Och förstå mig rätt nu. För min förmåga att gå vidare, släppa taget och se livets positiva sidor så har min sons död varit något bra. Det har stärkt mig något enormt.

Tänk att jag var sjukskriven INNAN. Jag gick på Sertralin och såg det mesta i svart. Jag borde ha gått in i kolsvart mörker när Hampus dog. Mitt mående skulle ha slagit i botten. Eller hur? Men jag valde en annan väg. Jag slutade med medicinen. Jag valde aktivt att se mitt liv på ett annat sätt. Inget som någonsin hände mig kunde vara värre än det här. Vad hade jag haft att må dåligt över?

Jag har valt livet. Och det tänker jag fortsätta med. Därför har varje inlägg såna etiketter.

2 kommentarer Lägg till

 1. Helena skriver:

  ❤ Att välja Livet varje dag. Stort!

  Gilla

  1. majaerika skriver:

   Ja det känns så. Alla borde göra det ❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s